tisdag, januari 3

Året som gick

Så är vi inne på 2012, en ny siffra man ska lära sig komma ihåg att skriva. Till slut sitter den, precis som 2011 till slut skrevs utan att blinka. :-) Vi firade nyårsafton här hemma tillsammans med större delen av min man Gabriels familj men även nära kompisar till oss. Samma kväll fick vi krama om min svåger och svägerska som nyårsdagen skulle flyga till Peking. För tredje året i rad (här kan ni läsa om 2010 och här om 2009) kommer min resumé över året 2011, orkar ni?
Photobucket
2011 års projekt om det går att kalla projekt. Jag vet inte. :-) I alla fall skulle Noah och Agnes få "flytta ihop" i början av året och behövde en ny säng. Projektet blev att bygga om en säng jag inte riktigt gillade i originalskick och det gick nog lättare än vi trodde. Och nu sover de gott i den, ger varandra trygghet och kan, tro det eller ej smyga ut ur rummet utan att väcka den andra.
Photobucket
2011 års premiär blev Noahs slalomåkning. Han älskade att åka med sin pappa som höll honom mellan sina skidor till en början men lite eftersom vågade Noah mer och mer. Eftersom jag var höggravid den våren kanske jag får testa backen mer i år och se om även jag kan lära ut min kunskap i ämnet.
Photobucket
2011 års köp (gåva) får helt klart bli den KitchenAid jag (och Gabriel som blev överlycklig över gåvan ;-) fick i julklapp - och födelsedagspresent och julklapp även detta år skulle jag tro, av mina snälla och givmilda föräldrar! Tack!

2011 års händelser där alla kalas vi haft får hamna. Året 2011 firade vi 30 år både min man och jag, 60 år fyllde min pappa, 90 år fyllde min farmor, min svåger Mattias fyllde 40 år och hans fru Marie firade även hon 40 år, min svåger Samuel också 40 och många kompisar till oss fyllde 30. Givetvis även Noahs 5 år och Agnes 3 år blev stora kalas. :-)
Photobucket Photobucket Photobucket
2011 års jobbigaste är de sorger vi fått vara med om. Min mormor tog farväl bara en vecka innan Petrus föddes men även våra vänners pappa gick bort så hastigt att ingen riktigt var beredd. Många tårar har fällts och minnen delats, det är svårt att släppa taget och saknaden är stor men jag hoppas vi kan fortsätta prata om dem som lämnat oss - med glädje.

2011 års förändring är inte stor men ack vilken skillnad! Noah tappade sin första tand i mitten av maj och långt innan sommaren var över hade han tappat sju stycken och nu hänger den åttonde löst! Det var inte lätt för honom att äta med en bred glugg både uppe och nere och där fyra tänder rymdes tidigare, får nu inte mer än två plats! :-)
Photobucket
2011 års lycka där hamnar Petrus utan tvekan! Han har helt klart varit "jobbigast" av våra tre genom att äta ofta och kräkas otroligt mycket. Men inte visste jag att man kunde älska ännu ett barn så mycket. Petrus har hunnit bli sju månader, kan sitta och har i dag faktiskt testat att ställa sig på alla fyra. Han kräks fortfarande och nu är det dessutom ännu äckligare eftersom han äter mat på dagarna! :-/ Men jag njuter i fulla drag av alla hans egenheter och framsteg, det gör även hans storasyskon och jag blir rörd över deras kärlek till sin lillebror!
Photobucket
2011 års härligaste får bli sommarens veckor ute med båt! Vi lyckades nog pricka in två av de bästa veckorna till våra längre resor. Som mest var vi sex båtar med tolv vuxna och tolv barn som härjade runt på de olika öarna. Underbara upplevelser som är otroligt fina minnen nu! Tack alla båtvänner för den sommaren!
Photobucket
2011 års resa gick som ni vet till Dubai. Vi firade min pappas 60-års dag där och vilket ställe det är! Man kan hitta precis allt du kan tänka dig i klädväg, teknik, mat, smycken, smink, parfym och så vidare. Öknen omger staden som mest består av höghus och skyskrapor. Stranden var så härlig och vattnet likaså. Nej jag kan inte klaga på något! :-) Det kommer ett annat inlägg här på bloggen med med fler bilder och ord om Dubai men jag tror alla vi som var med rekommenderar detta resmål.
Photobucket
Inför 2012 hoppas jag att inget hemskt behöver hända, att våra nära familjer och vänner ska må bra och ta hand om varandra. Jag önskar speciellt att Noahs skolstart till hösten ska bli rolig för honom och att Agnes ska klara sig bra på egen hand när hon blir kvar några år till i förskolan. För än vill hon mest vara med storebror. Självklart hoppas jag även att min utveckling som fotograf ska förbättras och att nya kunder ska hitta mig. 2011 har återigen påmint oss om vad som är viktigt - så mina prioriteringar är rätt. Just nu.

Jag vill önska alla mina kunder och er läsare ett gott och lyckligt 2012!

3 kommentarer:

maria degerman sa...

jättefin årskrönika!

Anonym sa...

Roligt att följa din blogg Anna, det är en av de sidor som jag nästan alltid kollar när jag sitter och surfar. God fortsättning på det nya året, Kram Jenny Hällis

Jessika sa...

Mycket fint avslut på året. Ljuvliga bilder man blir glad och varm av. God fortsättning oss sockerpinglor emellan :)