fredag, maj 20

Vattnet har gått!

Det har hänt en del sen sist... I måndags tappade 5-åringen Noah sin allra första tand! Den har varit lös några veckor och han har försökt vicka på den gång på gång och frågat när den ska lossna. Så på måndagkväll när tänderna som vanligt borstades släppte den äntligen! Det var nära att tanden skulle sväljas ner men Noah hann stänga igen. Han hoppade av lycka upp och ner, ville ringa till alla han känner men började med mormor och morfar. Nu är han dessutom så stolt över sina övriga fem(!) lösa tänder, medan jag mest undrar hur han kommer se ut med så stora gluggar... ;-)

Nästa grej hände onsdag morgon. Jag vaknade före barnen av att det var så blött i sängen, konstigt nog var min första tanke att mensen kommit men självklart var det inte så! Efter X antal klädombyten och ett läkarbesök, konstaterades det att vattnet hade gått när barnet var drygt 35 veckor gammalt. Jag fick åka direkt till Sunderby sjukhus där jag blev inlagd över natten. Torsdag beslutades det att jag ska snittas måndag den tjugotredje maj, om inte värkarbetet startar tidigare. Eftersom jag är snittad två gånger tidigare är läkarna rädda för att livmordern är svag i ärren och kan brista av en vanlig förlossning. Bebisen verkar klara det bra hittills och detta ska kollas varje dag fram till förlossningen.

Vi är helt tagna på sängen här hemma och försöker förbereda oss så gott det går - det är dock väldigt mycket jag inte hunnit göra! Men först av allt ska jag försöka packa BB-väskan trots att hjärnan inte riktigt samarbetar... Vad ska man ha med sig i den? Hjälp tar jag tacksamt emot! :-)Photobucket

14 kommentarer:

Sabina sa...

Lycka till kära Anna!! oj oj så spännande....Då vet vi vem som vinner av dig och E i alla fall=) Det är alltid bra med ett par tofflor som man kan traska runt i och något trevligt att läsa kanske. Ska be för er och hoppas allt nu går bra/ Kram Sabina

Anonym sa...

Hej Anna! Men så spännande!!! Kerstin kom ju i vecka 35+5. Man får njuta av en lång, härlig pyttespädbarnstid - allt har sina fördelar! Dator är ju bra om man planerar stanna några dagar, men det kan ju å andra sidan någon hämta åt dig när du önskar. Det behövs ju kanske inte riktigt i samband med förlossningen:) Jag vet inte hur det är på op. man får väl inte lyssna på valfri cd-skiva antar jag? Annars är det fint att välja egen musik tyckte jag. Matlådor! Maten på sjukhuset är inget vidare och dessutom blir det dyrt. Men det kan ju också ordnas allteftersom! Nu ska du få höra, jag brukar (2 gånger...då får man väl säga "brukar") köpa ny deodorant som jag premiäranvänder efter förlossningen. Doften av den blir då så otroligt fint förknippad med just barnets ankomst. Ja, det är nog bara jag som gör en sån grej, men om det blir fler barn för oss så kör jag vidare på den traditionen:) Nu ska här bedjas! Stor kram maria o
HÄlsa och gratta Noah!

Anonym sa...

Lycka till! Vad spännande då kanske vi får se en bebis på bröllopet?Det hoppas vi på,ha det så gott..Vi väntar med spänning på resultatet/ Kram Benita

Anonym sa...

Anna! Jag får gåshud! Å, vad jag hoppas att allt går bra, och att du får njuta av allt detta trots att viss smärta också ingår. Önskar dig och din familj allt gott! Kram från Anna-Britta

Annelie Johnsson sa...

Oj, spännande! Hoppas allt går bra vännen. Konstigt att du fick vänta med att bli igångsatt, när vattnet gick på mig, och inget mer hände, fick jag föda dagen efter, p ga infektionsrisken när fostervattnet var borta.

Lycka till nu!!!
Kram

charlotte sa...

Lycka till!! Det går säkert bra, hoppas du mår bra själv oxå.
Många lyckoönskningar från oss..

Anonym sa...

Spännande! Lycka till nu med allt, både förberedelser och den första tiden. Jenny Bellander

Huset vid Kullbacken sa...

Tack för lyckönskningar och tips allihop!!!

Sabina: Jag kan lugnt kamma hem segern även denna gång! ;)

Maria: Jag önskar att vi hade en bärbar dator men nu får jag nöja mig med min smartphone istället. Det var lite dyrt med internettillgången däremot, för vi lär ju bli kvar ett tag. Tack för alla dina tips, jag har skrivit en lista nu men fyller på hela tiden! :)

Benita: Jag är (nästan) helt inställd på att vi ska kunna komma på bröllopet nu, hoppas!!!

A-B: Smärtan ska nog gå bra bara det inte blir komplikationer med barnet eller mig... Oron finns där så klart om än jag kan känna mig trygg. Tack för din omtanke!!

Annelie: Här uppe i norr har de egentligen en 3-dagars gräns pga. infektionsrisken men jag får antibiotika för att förhindra en del av den risken. Dessutom resonerar läkarna så att barnet trots allt mår bättre och hinner mogna bättre i magen än i en kuvös vilket låter vettigt. Det finns fortfarande kvar fostervatten runt mitt barn om än det är mindre men då är det ju så klart en annan sak än om allt fostervatten försvunnit. Hoppas du mår bra i din graviditet och orkar med allt jobb! :)

Charlotte: TACK! Jag mår bra förutom oron då.:) Och barnet verkar också må bra efter senaste CTG-kurvan så vi försöker bara fördriva tiden och vara förberedda på alla eventualiteter...

Anonym sa...

åååhhh! Så spännande!! Hoppas allt går bra...ska be för er. Lycka till! Det ska verkligen bli spännande att få träffa det nya lilla livet. Sköt om er!
Kramar Jessica

Jessica sa...

Så spännande, då kommer ni att få före oss oxå för här är det lugnt värre! 11 dagar kvar, ny kontroll till veckan. Håller tummarna att allt går bra för er. Lycka till så kanske vi syns på BB. Kram JessicaW

Anonym sa...

Stort lycka till!
Kramar /Frida

Anette sa...

Hallå! Men åh så spännande! Lycka till nu inför den väntande förlossningen!!
Kraaaamar från Anette

Frå Jiver sa...

Ett stort LYCKA TILL! Vi håller både tummar och tår. Henny och Sten

Citronergula sa...

Men så spännande!
Lycka till!
Kramar// Petra