måndag, december 7

Värdefulla julklappar

Jag har suttit och funderat mycket på vad man kan ge nära och kära i julklapp, till de som redan har allt men även till de som vill ha allt. Och här är några förslag!
Photobucket

Hos Unicef kan man hitta dessa gåvor som räddar och förändrar barns liv. De jag visar här ovanför är några av de mest behövda just nu men det finns mycket att välja mellan och tycker ni det låter bra kan ni klicka här och titta i deras gåvoshop för att se om det är något ni kan tänka er att ge bort i jul.

För några år sedan fick jag på nära håll se arbetet för att hjälpa undernärda barn i Filippinerna och vet hur vanligt det är runt om i världen. Det är hemskt att se så små barn fara illa när deras föräldrar antingen inte vet hur man ska göra eller inte kan göra någonting för att hjälpa sina barn. Tänk om man kunde göra mer - det här är en bra start!

Bilder och information lånade från Unicef.

3 kommentarer:

Idalina sa...

På en plats jag känner till har vi 20 barn som är kraftigt undernärda. Några av dem får endast skollunchen som mat på hela dygnet. Vi la till ett glas mjölk och ett ägg till frukost att äta direkt när de kommer på morgonen... men det blev för mycket och många barn kräktes. Nu försöker vi med ett tillägg på ett halv glas mjölk och ett 1/4 ägg till frukost.
Mat är långt ifrån en självklarhet för så många...

signerat S/K sa...

Klockrent Anna!

Anonym sa...

Vilket bra inlägg Anna! Mer sånt i jul!

/Ester