fredag, december 4

Nu har vi jul här i vårt hus


Tänka sig att jag fick sova till 10.25 imorse med hjälp av min kära mor som har varit med oss från tidig morgon till tidig kväll! Det känns oerhört välgörande...

Direkt jag fått på mig lite kläder gick vi till skogs för att hämta granris. Barnen på en bob och grenarna i en pulka. Alla fyra blev lika snöiga för trädens grenar är tunga av den gnistrande snön! Det kändes precis som när man själv var barn och följde pappa ut i djup snö till skogen för att hämta en julgran - julstämning infann sig. Granriset vi fick med oss blev en krans som nu hänger så vackert på dörren. Min mamma är så duktig på olika handarbeten bland annat detta med att binda kransar och jobba med naturmaterial. Jag har tur som har henne!

Hela eftermiddagen plockade jag fram julen i vårt hus. Gardiner är bytta, tomtar och annat pynt är utplacerade, stjärnor och ljusstakar lyser i fönstrena. Nu saknas bara den nya otraditionella julkrubban som min kära svärmor fick susa iväg och köpa innan den skulle ta slut. Tack!

Hoppas ni nu alla får en fin andra advent!

3 kommentarer:

Zun sa...

Hoppas att vi får se julkrubban på bild ;-) Jag såg en jättefin på Village när vi var i Umeå och ångrar mig bittert att jag inte köpte den. Skulle ha passat in perfekt i den vita, minimalistiska jul vi firar här hemma i år.

Trevlig Andra Advent!

/U

marielle sa...

SNÖ??? Men det klart ni bor ju väldigt norrut =)

Här längtar vi till snön eftersom vi kanske kan få bort lite av mörkret och regnet och blåsten och ...ja du förstår...

Idalina sa...

Vars är kransen? Blir väldigt sugen på en bild!