onsdag, oktober 28

Betong i fönstret

Badrummet som vi renoverade i våras har jag fyllt på med detaljer allteftersom jag hittat dem. Mattor, hylla, ljus och andra förhoppningsvis fina inslag. Senaste inköpet är två betongkrukor, tunga nog för att barnen inte ska orka lyfta dem (det är i och för sig osett ännu). Nu vill jag fylla dem med någonting grönt som klarar att överleva min behandling.

Fönstret krukorna står i har varit inramat och bestått av äkta 70-talsgulnad furu som jag målade över men tyvärr är det ganska mycket kvar. Det är så svårt att måla ett fönster med alla tätningslister och ytor som är svåra att komma åt och än har inte energin infunnit sig att ta tag i resten. Eftersom man är uppvuxen på 80-talet känner jag och förmodligen många med mig, att furu är nästintill förbjudet. Vi har helt enkelt sett oss lessa på detta träslag. Jag vet det finns undantag - Sven min vän, du är ett av dem! ;-)

Imorgon kväll åker jag och kära Ester ner till Stockholm för att hälsa på vår vän och tillbringa tre hela dagar med henne.Vår önskan med denna helg är att ta långa mysiga fikastunder, äta gott och rofyllt, shoppa och prata ikapp allt som går.

Ikväll bär det av på ett 2- och 3-års kalas som med all säkerhet kommer att vara livat. Kram på er!

1 kommentar:

Ann sa...

Gud vad mysigt med en resa till Stockholm!! Där har jag inte varit på evigheter. Nästa weekendresa får gå till.

Fina krukor du har! Och ja- håller med ang. furu. Usch o fy vad trist och bastuaktigt.

Jag har nog sagt det förrut men säger det igen. I love ert badrum. Har visat maken hur snyggt man kan få det med plastmatta. Vi har ju tänkt att kakla men det kostar ju en del. Och med ett hus som skall totalrenoveras så föreslog jag att vi tar plastmatta i badrum. Bättre att få det snyggt o fräscht än vänta i flera år o hata badrummet.

Så jag har en liten förfrågan till dig. Skulle du kunna ta fler bilder från badrummet och säga var ni köpt mattan. Vilket märke o pris. Skulle bli såååå glad o tacksam. Maken har nämligen ändrat sig o kan tänka sig att välja plast sen han såg ert badrum.

Ha en fin helg o må väl!