torsdag, september 3

Ett lyft för entrén

På vårt hus hänger en brun, torr och ful ytterdörr. Den hade behövt lite olja för flera år sedan men vi har haft annat för oss. Tankarna på att byta till en ny dörr har vi också haft men det skulle inte ske riktigt ännu i sådana fall.

Så idag gjorde jag slag i saken, beslutade att vi ska måla om den befintliga och kastade mig då huvudstupa in i den uppgiften! Med min mans hjälp har vi nu plockat ner de yttre glasrutorna från dörrens överljus för att kunna måla mellan rutorna. Två av sex glasrutor lyckades bevaras hela... Tidigare i sommar har jag beklagat mig över hur tråkigt det är med målning och det står jag fast vid. Det som driver mig är slutresultatet som jag verkligen hoppas ska bli bättre än vad som är nu! Tanken är att utsidan ska få en grå nyans medan insidan ska bli vit, vilket kommer att ljusa upp hallen markant. Wish me luck! :-)

3 kommentarer:

Jennie sa...

Men så spännande. Vi har nämligen en dörr som just nu är torr och GRÖN på utsidan och mörkt mörkt grönlaserad på insidan. Har även ett sidoljus på sidan med liknande glas som måste tas ner för att måla innanför.

Jag vill också måla allting, då helst vitt, så nu kanske det blir slag i saken. Lycka till!

Anonym sa...

Väntar med spänning på resultatet då jag tänkt måla våran ytterdörr. Lycka till!

Ann sa...

Trappan blev jättefin och fönstren kommer att bli pricken över i:et.

Lycka till!


Ann