torsdag, augusti 6

Resan till en glaciär

När vi var i Norge gjorde vi en dag en utflykt. Resan gick till en glaciär ett par timmar från Bergen. Vi kom tillslut fram till en väg som gick högre och högre, blev smalare och smalare och brantare och brantare på sidorna. Högst upp på berget fanns en skidanläggning som var öppen året runt, man kunde nämligen åka på glaciären. Vinden blåste ganska hårt och gjorde att temperaturen kändes iskall, när vi dessutom var lite dåligt klädda och suttit i en varm bil så länge frös vi så tänderna skakade.


Efter ett litet mellanmål tog min svägerska och jag en liten vandring uppöver för att se glaciären från ett annat håll, för vid första anblick såg glaciären inte mer ut än en vanlig simpel skidbacke. Bara något högre upp och lite häftigare omgivning. Hur som helst kom vi efter några minuters klättring fram till en sjö av smältvatten och allt var klarblått! Både isen och vattnet. Det var så otroligt vackert allt vi såg, vart vi än vände oss blev man förstummad av hänförelse. Jag ska erkänna att vägen var lite spännande för mig. Speciellt när stupet låg på min sida av bilen och jag började föreställa mig allt som skulle kunna hända...2 kommentarer:

Jennie sa...

Vilka fantastiska bilder!!! Ni verkar ha haft en toppenmysig semester.

Kram

Ann sa...

Superläckra bilder du har tagit!!
Nästa år har vi pratat om att åka tåg upp till Narvik. Det går tydligen direkttåg fr. Göteborg o jag tror att mina småkillar kommer att gilla det.
Och jag med givetvis. Kul o annorlunda upplevelse inte alltför långt bort. Jämfört med att åka till andra sidan jordan.

Ha en fin helg!