tisdag, augusti 4

Ankarproblem

På lördagen åkte vi återigen ut med båten och det har varit fyra fantastiska dagar! Vilken sommar vi har fått med svaga vindar och soliga dagar och skaplig temperatur i vattnet - då kan man inte klaga på någonting! :-)

Igår kväll körde vi långt ut i skärgården till några klippor där sälar brukar hålla till. När vi kört i mjuka dyningar en stund och kommit fram ser vi cirka tjugo sälar liggandes på klipporna. Barnen började sjunga och skrika vilket gjorde att dessa smidiga djur kom närmare och närmare båtarna av nyfikenhet. Huvudena tittade upp ur vattnet för att iaktta oss, tillslut hade vi en säl bara några meter från båten! Det var en häftig upplevelse som vi har ganska nära tillhands.

Ankare brukar sällan vara ett problem att dra upp men våra vänner lyckades en gång kroka fast det i bryggans kätting och där satt det. De var tre att slita i ankaret. En med dålig nacke, en som fick ryggskott av slitet och en kärnfrisk - ni vet vilka ni är! ;-) Hur som helst tog vi oss lyckligt därifrån efter lite tankeverksamhet och ren styrka.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Åh. så underbart ni verkar ha haft det! Så härligt! Jag blir bara liite avis...
Kanske det hinns med nån fler tur på havet så vi kan få följa med nu när jag slutar jobba...även om det så bara blir en kvällstur...
Skulle vara grymt!
Ha det bra! Kram

Huset vid Kullbacken sa...

Kajsa: Jaa, det skulle vara kul om ni kunde följa med. Jag älskar verkligen att vara ute med båt men nu önskar jag bara få vara hemma ett tag, framför allt för sängen... Vi hörs!

M sa...

Det ska vara en kort tur då. Annars blir man ju så rastlös... :)

Anonym sa...

Vi längtar att få komma och campa hos er i morgon. Förra året blev det ju en succé! Hoppas det blir långa pratstunder, även när barnen somnat... Sov gott och vi ses i morgon.

Kram fam Hellström

Anonym sa...

Ser på bilden att jag skulle ha gasat på så gabbe hade fått sig ett dopp. /Sven