torsdag, april 16

Trädgårdsdrömmar

Man kan kanske inte kalla det vi har en trädgård, gården består mest av björk, lönn och syren. Inga planteringar så långt ögat når vilket jag inte heller har som mål. Igår satte jag mig ner för att skissa lite på vad vi ska/vill göra utomhus innan sommar 2009. Redan förra sommaren hade vi tänkt göra en uteplats av något slag men jag velade - trädäck eller sten. Nu lutar det åt att vi ska ha båda sorterna, stenlagda ytor på framsidan (söderläge) och altan i kvällssolen. På grund av att vi har många björkar som kräver mycket vatten, är gräs näst intill ickeexisterande på ett mindre område framför huset. Där har jag därför tänkt anlägga gångar, en som leder mot huset sedan vidare till bersån och även en gång till lekstugan. Tycker om det gråa som bryter av mot det gröna (gräset). Skissen nedan är ytterst enkel och klottrig. Det är antagligen bara jag som förstår den...
Såg förresten att inspirationskällan Söderläge har slutat. Det var synd för mig som just ska börja ta tag i min trädgård. Maj, om du läser det här vill jag bara säga att ni har toppenfint på er gård!! Jag saktar in varje gång vi kör förbi för att snappa upp någon idé. ;-)

2 kommentarer:

Zun sa...

Åh, det är jättefint med gångar i trädgården, det blir lättare att skapa olika "rum" då. Vilket kul projekt ni har framför er!

Svar: Ni får ju ta del av vårt hem via bloggen ;-) Jag har varit sparsam med bilder hemifrån av flera anledningar men nu känner jag mig mer inspirerad och mogen att dela med mig. På MITT sätt. Och nej, jag tackade inte nej för någon annans skull, utan precis tvärtom - för MIN skull ;-)

Anonym sa...

Hej!
Va kul att du tycer det...
Jag har gjort på baksidan också
men är ej rigtigt färdig...
Du kan väl komma o titta när det har tinat .
Hälsa Noha från mig.
My.